3. Bryllupskagen
Til de fleste bryllupper hører sig en bryllupskage. Denne fungerer ofte som desserten i bryllupsmiddagen. Her er det vigtigt at I finder en kage, som I begge to er glade for. Dette gælder både på udseende og smag. Der er dog også mange i dag der vælger at servere flere forskellige kager. Dette kan være en god mulighed, hvis man ønsker at der er noget som alle kan lide, hvis I ikke kan blive enige om smagen eller blot hvis i synes at dette passer bedst til jeres bryllup. Er i ikke til kage, er der også andre alternativer. Dette kunne være is eller en anden form for dessert. Det er vigtigt at huske på, at dette er jeres store dag, og at den skal være lige som I gerne vil have det.
Hvem skal lave kagen?
Skal kagen laves af en bager, så anbefaler vi, at man forinden har snakket omkring, hvilke smage man eventuelt kunne tænke sig. Dette gør det lettere, når man skal ned og snakke med bageren. Herudover er det en god idé at have lagt et budget for, hvor meget I vil bruge på kagen. En bryllupskage kan nemt komme til at koste mere, end I lige regner med. Hvis I vil have flere forskellige smage i kagen, så koster det ekstra. Hvis I vil have elegant og detaljeret pynt, så koster det ekstra. Det kan altså hurtigt løbe op. Der er også den mulighed, at I selv bager kagen eller kagerne, eller at I får hjælp af venner og bekendte. Nogle får fx kagen i bryllupsgave af en eller flere gæster. Dette er en god måde at spare penge på.
Vejrforhold til toppen af kagen
Alt efter hvornår på året I skal giftes, så er det altid godt at tænke på vejrforholdene. Jeres bryllupskage kommer muligvis til at stå fremme lidt før den rent faktisk skal spises og her kan vejret godt spille et puds. Varmen kan være med til at elementer på kagen smelter eller løber, og dette ville være en skam. Så hvis I skal holde et sommerbryllup, er det måske ikke flødeskum eller chokolade, der skal bruges i store mængder af pynt på jeres kage, men i stedet fondant, som holder lidt bedre på tingene i varmere temperaturer. Herudover er det værd at tage med, hvilke råvarer der er i sæson. Dette er naturligvis primært, hvis der skal frisk frugt eller bær i eller ovenpå kagen.
På en traditionel bryllupskage i flere lag, er der ofte et brudepar på toppen. Det ikoniske brudepar på toppen af bryllupskagen kan se ud på mange måder. Det kan være de traditionelle figurerer i plastik, som alle kender. Det kan være et sæt turtelduer, et sæt gjøltrolde, et par hoptimister, eller noget helt andet, som afspejler hvem brudeparret er. Det bedste råd vi kan give er, at kagen afspejler jer og bliver lige som i gerne vil have den.
Til sidst vil vi bare notere, at vi ofte oplever, at brudeparrene har gang i så meget, at de næsten ikke får spist af hverken maden eller kagen, men sørg endelig for at spise noget af kagen på jeres bryllupsdag, og ikke bare den ene mundfuld I serverer til hinanden, efter at have skåret den for. Her kan I eventuelt få en fra personalet til at sætte et stykke til side til jer, som I kan nyde, når brylluppet er slut, eller en ekstra dessert morgenen efter brylluppet.