8. Brudgommen

Inden brylluppet skal stå, skal der også tages stilling til, hvad gommen skal bære på bryllupsdagen. De fleste vælger her et jakkesæt, men flere er i dag kreative og går helt andre veje. Det er op til dig at finde ud af, hvad der bedst beskriver dig og hvad du føler dig mest tilpas i. Det er vigtigt at huske på, at du skal have dette sæt på hele dagen, med mindre du skifter undervejs. Det er derfor godt at finde noget som er rart at have på. Det skal herudover noteres, at mange har glæde af at vælge noget tidløst, så man også er tilfreds med sin styling, når man kigger billeder og video mange år efter brylluppet. 

Udover selve sættet, er der også andre ting at tage stilling til. Dette kan være, strømper, sko, smykker, ure, manchetter, brystbuket og så videre. Der er altså også her mange valg at tage stilling til, men vi vil her forsøge at hjælpe dig ved at gå mere i dybden med, hvad der er godt at overveje i forbindelse med køb eller leje af alt til et sæt – vi har her i guiden primært taget udgangspunkt i forskellige jakkesæt, da dette stadig er mest populært at bære til brylluppet.

Allerførst skal du beslutte, om du vil leje et jakkesæt, købe et nyt jakkesæt eller få et skræddersyet til dine mål og dine behov for dagen. Hvis I har et meget stramt budget for jeres bryllup, kan det være bedst at leje et jakkesæt. Ønsker I at bruge lidt flere penge, kan man gå i en butik og købe et, der allerede er syet, mange finder her et de synes passer rigtig godt, men har I budgettet og ønsker at få et skræddersyet, så er dette også en mulighed. Her vil fordelen helt klart være mere komfort og nogle nyder at vide, at de er den eneste med lige netop det jakkesæt. Her er det også relevant at gøre sig overvejelser omkring, om man ønsker kun at bruge jakkesættet til brylluppet, eller om det også skal kunne bruges efterfølgende til festlige begivenheder. 

Hvilket sæt til dit bryllup?

Når du skal vælge dit jakkesæt til dit kommende bryllup, er der overraskende mange valg at træffe. Der er mange forskellige stilarter indenfor jakkesæt og her afhænger det jo blot at din stil, men det er værd at tage med i overvejelserne, hvilken type bryllup i skal holde. Nogle holder et meget formelt og klassisk bryllup og nogle et mere afslappet. Dette kan også blive afspejlet i dit tøjvalg. 

Skal I holde et meget formelt og traditionelt bryllup, vil nogen måske klæde sig i det jakkesæt, vi kender som ‘kjole og hvidt’ eller pingvinen. Det er dog i dag mest brugt til meget formelle anledninger. En smoking er lidt en mellemvej, hvor gommen stadig er formelt klædt med silkeslips og et flot bæltebånd, og alt hvad der hører til. Men selv det kan blive for formelt til et familiært bryllup. Så er der det tredelte jakkesæt, der er stilfuldt, og er nemt for gommen at vise sig fra sin bedste side. Jakkesættet er også nemt at tilpasse, og bruge efter brylluppet til andre begivenheder. Herudover er der selvfølgelig bukser og skjorte, som er blevet mere almindeligt i dag.

Når du endelig står i butikken og skal vælge dit kommende jakkesæt, er der en række ting du altid bør huske at have med i overvejelserne. Især når det kommer til materialet i jakkesættet. Du skal huske på, at det er et jakkesæt, som du skal have på hele dagen, og det skal gerne være så komfortabelt som overhovedet muligt. Derfor er det en god ide at have årstidens sæson med i overvejelserne, når du står og vælger mellem et jakkesæt i uld, til et forholdsvis koldt bryllup. Eller et lettere og mere luftigt materiale, hvis I skal giftes om sommeren.

Tilbehør

Gommen har også en række tilbehør at vælge imellem, som alle sammen påvirker jakkesættets samlede look. Mange vælger lædersko til deres jakkesæt, men der er også nogle, som vælger sneakers for at tilføre noget afslappet til deres sæt. Et lille godt råd er at sørge for at gå dem lidt til inden den store dag, så du ikke risikerer at få vabler eller ømme tæer.

Ønsker du at have slips eller butterfly skal der tages stilling til, hvad du gerne vil her. Det er to lidt forskellige slags udtryk og her kan man vise sin personlighed. Det samme er gældende for lommetørklædet, som du kan sætte i brystlommen. Det kan være helt hvidt, og på den måde holde den klassiske og formelle stil. Eller du kan komplementere den overordnede stil fra brylluppet, med et lommetørklæde i samme farver som resten af jeres dekorationer. På samme måde kan en brystbuket give et flot spil i farver, som kan matche resten af blomsterne, som er brugt i jeres dekorationer, så der skabes en rød tråd. 

Herudover skal der tages stilling til manchetknapper, hvor man kan vælge nogle meget simple, nogle med flere detaljer eller få nogen speciallavet til brylluppet. Nogle vælger et par strømper som er andet end bare sorte og dette kan være en virkelig fin sidste detalje til jakkesættet og igen en god måde hvorpå du kan udtrykke dig og din personlighed.

Spørgsmål? så endelig kontakt os!