6. Musik

Musik er med til at sætte stemningen, uanset hvilken anledning det er. Til jeres bryllup har I helt selv kontrollen, over hvilken stemning det skal være. Ofte indser vi ikke, hvilken effekt den rette musik kan have, fordi den blot spiller i baggrunden. Men det er der, den er ekstra vigtig. Når vi ikke lægger mærke til den, kommer den til at have betydning for de igangværende begivenheder.

I kan allerede begynde at forestille jer, hvilken musik I vil have til at spille, mens I klæder jeg på om morgenen, og gør jer klar. Der vil uden tvivl være en bestemt sang eller melodi, som I efterfølgende altid vil forbinde med den morgen, når I fremover hører den i radioen. Sådan vil det sikkert være med mange af de sange, som I hører i løbet af dagen.

Til jeres bryllup skaber musikken den rette stemning for jeres kærlighed, som I selv er med til at definere igennem jeres valg af musik.

Ned af gulvet

Når gæsterne ankommer til ceremonien skal der tages stilling til hvad der her skal spilles. Hvis I vælge at blive viet i kirken, så kan I her samarbejde med præsten, om hvilken musik I vil bruge til at markere jeres forening i kærlighed. Hvis i vælger at viet et andet sted er muligheder lidt flere, men man skal også selv stå for at få musikken på plads, hvorimod det oftest er en pianist i kirken der sørger for det der. 

Jeres første valg vil spille, når jeres gæster ankommer til vielsen, og imens de finder deres plads. Det kan sommetider tage længere tid end først antaget, og derfor er det godt at have lidt blid musik i baggrunden, som heller ikke forstyrrer de mange små samtaler mellem gæsterne.

Der e tradition for at melodien “Here Comes the Bride” spilles, når bruden går ned af kirkegulvet, men i dag vælger flere og flere en anden mere personlig sang, som de føler passer bedre til dem som par. Sangen der spilles når en brud går ned mod sin mand vil altid have en speciel plads i parrets hjerte. Det er derfor vigtigt at overveje, hvilken det skal være. 

I samme stil bør I sørge for at vælge en melodi eller sang, der siger noget om jer som par, som skal spille, når I forlader kirken som ægtefæller. Vi vil anbefale en glad og livlig sang. Hvis I holder vielsen i kirken, bør I selvfølgelig aftale det i samarbejde med præsten og organisten, men derudover har I helt frie tøjler, til hvilken sang I vil høre til jeres første øjeblik som ægtefæller.

Receptionens melodi

Efter vielsen sætter I helt selv rammerne for stemningsmusikken til jeres reception. Her er der ingen bestemte traditioner, som I skal overholde. Det er helt og aldeles jeres regler og nye traditioner, der styrer spillet, for hvordan resten af dagen skal udfolde sig.

Alt efter hvor I holder jeres reception, og hvordan I udnytter de udvalgte lokaler, kan det være en ide at have noget afslappende musik i baggrunden, imens alle gæsterne ankommer. De fleste gæster har været med til vielsen, mens andre først ankommer til receptionen, så der vil helt klart være flere, som skal hilse på hinanden og indhente lang tids mangel på samtaler.

Det øjeblik hvor I ankommer til receptionen, nygifte og lykkelige, vil I sandsynligvis have en specifik sang til at spille. Det er øjeblikket, hvor I for alvor præsenterer jer som nygifte for hele jeres respektive familie og samlede venneflok. Der er ingen tvivl om, at det vil være et øjeblik, som I vil huske lang tid efter, så hav det med i tankerne, når I vælger en sang eller melodi til lige præcis det fremtidige minde. Det kan være I virkelig vil starte festen med et brag, og spille en god rocksang, som for eksempel Robbie Williams’ ‘Let Me Entertain You’.

Til resten af receptionen handler det om at finde den rette baggrundsmusik til begivenhedernes gang. Noget roligt musik, som ikke forstyrrer samtalerne mellem alle jeres gæster mens de spiser, og som kan skrues ned, eller helt slukkes for, når talerne skal have al opmærksomheden. Dertil er der en håndfuld unikke øjeblikke, som I bør oveveje at have udvalgt musik eller sange til. Musik der er unikt i jeres valg, og som kan være med til at fortælle noget om, hvem I er som ægtefæller.

Brudevalsen

Jeres første tur på dansegulvet som ægtefæller er noget helt specielt, og det kan være særligt sentimental. Mange par vil allerede have en sang, som er deres eller betyder noget særligt for dem, inden de bliver gift. Hvis det er tilfældet for jer, så vil lige præcis den sang være oplagt, som den første sang til jeres første dans som ægtefæller. Er I ikke så heldige at have en sang, som er jeres helt egen på den måde, så er det med at være kreative. Lav hver jeres liste med yndlingssange og lyt godt efter teksten. Lyt til dem i flere omgange, og forestil jer, hvilken en I bedst ville kunne danse til som nygifte. Husk igen på, at denne specifikke sang I vælger, vil skabe mindet for jer i meget lang tid.

Når I efterfølgende inviterer resten af selskabet med ud på dansegulvet, så er det med at finde den helt rette og upbeat sang, som med sikkerhed får alle til at rejse sig fra deres stole. Det er den sang enhver fest bør have, som virkelig sætter gang i dansen på gulvet, og alle får lov til at danse mindst en gang. I kan vælge at lave en playliste som forberedelse, hvor I har udvalgt alle jeres favorit-sange at gå amok til på dansegulvet. I kan også hyre et band eller en DJ, som I har givet en kort liste af ønsker til, som vedkommende kan tilføje til sit eget mix.Det er næsten lige meget hvilken løsning det er, for når bare I har den rette musik, så skal jeres gæster nok komme ud og danse, også jeres gamle bedstemor med sin nye hofte.

Spørgsmål? så endelig kontakt os!