1. Lokationen

Der er altid mange valg, når man skal planlægge et bryllup, og det er uanset hvilken størrelse bryllup I ønsker. Derfor er der også altid nogle valg, som er større og mere betydningsfulde at træffe end andre. Et af de valg er det store spørgsmål, om hvor I gerne vil holde jeres bryllup og tilbringe hele dagen. Grand Jour har samlet en række punkter, som er gode at have med i overvejelsen, når I skal på udkig efter lokaler til jeres bryllup. Vi har herudover kommet med et par forslag til lokationer, som vi ved, at andre har været glade for, selvfølgelig indenfor forskellige prislejer. 

 

Et lokale til jeres bryllup kan være meget mere end blot et lokale, alt efter hvordan I vælger at udsmykke det efter jeres ønskede stil. Dekorationerne kan være med til at sætte en helt bestemt stemning, men lokalet i sig selv har også en helt bestemt værdi. Det er derfor vigtigt at sikre sig, at lokalet har eller kan få den stemning I ønsker for dagen.

 

En faktor som kan spille ind, og gøre det sværere at finde en lokation, er datoen. Spørgsmålet er, hvad der skal vælges først, datoen eller lokationen? Hvilken af de to har størst betydning i forhold til det andet? Det hele afhænger i sidste ende af, hvilke ønsker I har til jeres bryllup, men under alle omstændigheder er der en del overvejelser, I bør gøre jer, når I skal på udkig efter lokationer til jeres kommende bryllup.    

Vielse og reception

Et bryllup har ofte to lokationer; en til vielsen og en til receptionen. Der er forskellige muligheder, når det kommer til at blive viet. I kan enten blive viet et helligt sted som kirken, i kan tage på rådhuset og blive viet eller i kan få en med tilladelse til at vie til at komme ud på en lokation og vie jer der. Der er i dag mange, som bliver viet i en skov, på stranden eller i baghaven. Det er vigtigt at finde ud af, hvordan, hvor og af hvem man ønsker at blive viet. 

Derefter skal I vælge, hvor i ønsker at holde receptionen. Der er mange skønne steder i Danmark at holde en bryllupsfest. Her er det vigtigt at have i mente, om I ønsker at dele det op, så i først holder en reception for mange gæster og herefter spisning og fest for færre. 

 

Hvis I ender med to lokationer, så bør I også huske på transporttiden mellem disse, når jeres gæster skal fra vielsen til receptionen. Desuden skal I også huske på, at inden I selv ankommer til receptionen, skal I med stor sandsynlighed ud og fotograferes på, hvor der vil være lidt ventetid for gæsterne, og det er derfor rart at have forberedt, hvad de skal i de timer fotograferingen tager. Det kommer sikkert som en overraskelse for mange kommende brudepar, hvor mange overvejelser, der rent faktisk ligger i et så simpelt valg som lokalet. Men når det kommer til jeres bryllup, er der intet, som skal være simpelt eller ligetil. Alt skal gennemtænkes, så intet er overladt til tilfældighederne på jeres store dag.

Pakkeløsninger eller ej

Mange bryllupslokationer har en masse forskellige pakkeløsninger, der alle er sat sammen, for at gøre jeres dag nemmere. Det inkluderede i disse pakkeløsninger er ofte noget, som kommende brudepar glemmer at have med i overvejelserne, fordi det kan virke som sekundære eller givet. Det afhænger selvfølgelig også af lokationen og beværtningen. I bør altid være opmærksomme på, om I kun betaler for lokalet, eller om der følger andre ting med i prisen. Det kan være alt lige fra dekoration af lokalet, til oprydning når festen er slut. Er der service og betjening med i prisen? Hvis I har fået et tilbud på mad fra lokationen, er det så inklusiv drikkevarer? Alle disse overvejelser er vigtige, for i sidste ende påvirker de prisen på lokalet og jeres endelige budget for jeres drømmebryllup.

Der er både fordele og ulemper ved at vælge en pakkeløsning. Ved pakkeløsninger bliver Jeres arbejdsmængde mindre, og stederne har afholdt mange bryllupper og har derfor en masse erfaringer de kan dele ud af. Der er dog begrænsninger på, hvad og hvor meget man kan vælge, og ønsker I derimod at kunne tilpasse og skabe jeres helt eget personlige bryllup, så er en pakkeløsning nok ikke den rette løsning for jer.

Lokationer i Danmark

Når man skal vælge en lokation er det vigtigt at have en idé omkring, hvor mange mennesker i bliver til brylluppet og hvad I ønsker af stedet. Skal de være med til at planlægge brylluppet eller vil I stå for det hele selv? Dernæst betyder placeringen i landet ift hvor I vil vies, hvor I bor og hvor I skal overnatte selvfølgelig også noget. Det skal derudover nævnes, at man selvfølgelig også kan blive gift i udlandet. Det er en helt speciel oplevelse, som alle til brylluppet sent vil glemme.

Ønsker i en bryllupslokation, hvor de kan være behjælpelige, og hvor det er muligt at overnatte, ved vi at flere brudepar har haft gode erfaringer med steder som Sonnerupgaard Gods på Sjælland, Falsled Kro på Fyn, Sebber Kloster i Nordjylland eller Ballebro i Sønderborg. 

Ønsker du derimod mere frihed og selvbestemmelse er der fine steder som Skovmøllen ved Højbjerg, Kongekilden ved Klampenborg eller Jomfrubakken ved Mariager. Der findes herudover mange skønne mere alternative steder som Haven ved Højvangen i Aarhus, Favsbjerg Naturhostel ved Rødekro, Den Grå Kødby i København eller Turbinehallen i Aarhus. 

Men det handler også om at tænke lidt ud af boksen. Vi kender par der er blevet gift i en gammel ridehal, ved en lejrskole eller blot i deres kolonihave. Det handler om at finde den løsning der passer bedst til jer.

h5-parallax-img-3

Spørgsmål? så endelig kontakt os!